Träning - Tävling

Träning

Prova på MTB!

Vi tar löpande emot nya cyklister under säsongen och vi erbjuder möjligheten att kostnadsfritt prova på att träna tre gånger innan man bestämmer sig om man vill bli medlem i CKC4. Anmälan till att prova på kan du göra via info@ckc4.se alternativt via CKC4 Facebook grupp.


Träningsgrupper

Istället för att ha åldersindelade grupper har vi valt att dela in i olika grupper där deltagarna kan välja den grupp, utifrån tempo och svårighetsgrad, som passar var och en bäst. Indelningen är inte fast utan det går att byta mellan grupperna under säsongen. Hur många grupper som finns beror på antalet deltagare och ledare som finns på respektive träning. CKC4 uppmuntrar föräldrar till att cykla med på träningarna för barn.


Nybörjare/teknik

Huvudfokus på denna träningen är att lära deltagarna att hantera sin mtb cykel genom att öva på olika typer av moment som en mtb cyklist kan ställas inför vi cykling i skogen.

Motion

Förutbestämda slingor cyklas med möjlighet att cykla efter sin egna förmåga och tempo. Träning består av gemensam uppvärmning, gruppen cyklar därefter varv på förutbestämda slingor där det oftast är tekniskt på en delen ställen och något lättare på andra ställen. Förflyttningar mellan olika slingor förekommer under träningen. Gruppen håller ihop under träningen men under cykling på varven kör man efter sin egen förmåga. Inslag av intervaller mindre tävlingsinslag förekommer under passen och även en del backintervaller.

Snabba

Cyklar allt från snabba grusstigar till tekniska stigar i ett högre tempo och det förutsätts att man är en god cyklist som klarar att hantera sin cykel men även är aktiv med sin träning för att gruppen skall kunna hålla ihop under träningen. 

Barn & ungdom

Ungdomsträningen inom CKC4 riktar sig till killar och tjejer mellan 8 och 15 år. Träningen är inriktad på lek, kondition, teknik och att ha roligt på cykeln. CKC4 erbjuder träning för ungdomar som vill cykla mountainbike för att träffa likasinnade, ha kul och få en grundläggande träningserfarenhet.

Just nu är träningsgruppen för barn & ungdom helt fullbelagda av ungdomar för att klubben skall ha möjlighet att starta upp fler grupper är föreningen i behov av att föräldrar eller andra medlemmar engagerar sig i träningarna. Kanske är du den som vill hjälpa till med barnträningen?

Ta kontakt med CKC4!

Träningsdagar

Tisdag 18:00 - 19:30 - Uddarp- Ej träningsledda av föreningen, krävs viss erfarenhet samt lokalkännedom.

Onsdag - Barnträning - I dagsläget träningsgrupp fullbokad, föreningen startar gärna upp nya barn och ungdomsgrupper med det krävs att föräldrar kan hjälpa till som ledare.

Torsdag 18:00 - 19:30 - Intervaller A3 Norra Åsum eller Åhus Mästersväg - Ej träningsledda av föreningen, krävs viss erfarenhet samt lokalkännedom för deltagande men alla kan delta så klart.

Söndag 10:00-11:30 - Vi erbjuder träning i Bockeboda söndagar under vår- och höstsäsongen.

Bra att veta inför träning

Vi tänker hela tiden på säkerhet när vi tränar, men för att utvecklas måste man ibland utmana sig. Olyckor sker tack och lov väldigt sällan, men likt alla andra idrotter så kan det även ske under våra pass.


Checklista vid träning med CKC4

- vid barnträning ha en tejpbit på hjälmen eller cykel med kontaktuppgifter till förälder

- cykla alltid med hjälm

- en välservad/kontrollerad cykel för motverka haveri

- reservslang, minipump, däckavtagare, multiverktyg etc

- bekväma cykelkläder efter väder

- mobil


Vett & etikett

Att cykla MTB i terräng är en sport som växer i popularitet. CKC4 medlemsantal växer för varje år. Fler och fler kommer till våra populära träningspass. Det leder till ökande antal möten i skog och mark. Det finns gott om plats för alla, men vi vill ändå undvika irritation och att det ropas på regler och förbud. Tänk på att när du cyklar i klubbarrangemang att du är en representant för klubben och måste därför också uppträda med gott föredöme.


Tävling

Det finns många olika former av tävlingar under en tävlingssäsong för en mtb cyklist. Tävlingar som finns i närområdet som oftast är välrepresenterade av CKC4 cyklister är X-cup, Snapphaneturen, Musettecross cup, Cykelvasan och Grevaloppet. CKC4 arrangerar ett klubbmästerskap en gång om året på hösten där alla kan delta och tävlingen är upplagd så att alla har samma möjlighet att vinna tävlingen. Premiär för 2020 är CKC4 kommer arrangera en vintercup i Bockeboda första söndagen i månaden mellan oktober och mars.

Tänker du köra något speciellt lopp under säsongen dela med dig till övriga medlemmar så kan vi bli fler som kör just det loppet tillsammans.


Träna och tävla - våga utmana dig själv för utveckling!