OM CKC4

Välkommen till CKC4 - Cykelklubben C4 Kristianstad.

Cykelklubben grundades 2000 med namnet Kristianstad MTB. 2007 ändrades föreningens namn till det nuvarande CKC4 - Cykelklubben C4 Kristianstad. Föreningen bedrivs helt ideellt och "hemmaarena" för cykling är skogarna i anslutning till Bockatorpet i Bockeboda utanför Kristianstad.

Föreningen är aktiva inom mountainbike och cyclocross. Medlemmarna är cyklister från barn, ungdomar, vuxna motionärer samt till elitsatsande. Det vi har gemensamt är att vi älskar att cykla MTB!

De senaste åren har medlemsantalet ökat och föreningen ser positivt på tillväxten och att klubben får fina förutsättningar för att växa och utvecklas vidare som förening.

Genom åren har klubben arrangerat tävlingar som Bockaracet och Kristianstad Runt. X-cup i Bockeboda och Musette-cross i Åsum är två tävlingar som CKC4 är med som medarrangör där vi ansvar för utformning av banan och funktionärer tillsammans huvudarrangörerna av tävlingarna.

Delar du vårt intresse för MTB cykling är CKC4 föreningen för dig!

Styrelsen CKC4

Ordförande - Cecilia Blad

Kassör - Anders Bertilsson

Ledamot - Bengt Johansson

Ledamot - Helena Svärd

Ledamot (Vice ordförande) - Jonas Wellberg

Suppleant - Birthe Rosenqvist

Suppleant - Gustav Jansson

Valberedning - Andreas Olin

Valberedning - Peter Rosenqvist

Licensinfo

En tävlingslicens är en ID-handling som berättigar dig att delta på tävlingar sanktionerade av SCF och UCI. Med licensen följer även en försäkring.

Försäkringen innebär att cyklisten försäkrad i sitt idrottsutövande både under tävling och träning nationellt och internationellt samt vid resor till och från sina cykelaktiviteter. Vid vissa sanktionerade tävlingar går det att lösa engångslicens till vissa klasser (Ungdom 11-16 år, Sport 17 år + och Elitmotion), förutsatt att man är medlem i en SCF-ansluten förening (t.ex. CK C4).

Läs mer på,

https://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet/tavlingslicens-chip-och-forsakringar/forsakringar/

Genom att vara licensierad ställer du upp på tävling i enlighet med det regelverk som finns för cykelsporten (SCF, UCI, RF). Regelverket för cykelsporten har till syfte att skapa lika förutsättningar mellan utövande individer samt göra tävlandet så säkert som möjligt.

Läs mer på,

https://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet

 


Medlemsförmåner 

  • Klubbträningar 3 gånger i veckan
  • Möjlighet att utvecklas som cyklist med andra cyklister
  • Olika föreningsaktiviteter, t ex cykelmek, klubbmästerskap
  • Träningsföreläsningar, vinterträningsaktiviteter
  • Tillgång till medlemsnyheter
  • Klubbmästerskap, Vintercup

Bli medlem